Жировловлювач або сепаратор жиру - це пристрій, призначений для попереднього очищення стічних вод від жирів і масел в місцях громадського харчування, таких як кафе, ресторани, їдальні, кухні підприємств перед їх скиданням в міську або автономну каналізацію.
Пропускна здатність жировловлювачів розраховується в літрах в секунду стічних вод, які проходять через них перед надходженням в каналізацію.
Навіщо потрібен жировловлювач?
Жири і масла, що потрапляють в каналізацію, утворюють щільні відкладення, які можуть привести до засмічення труб, що в свою чергу викликає такі проблеми:
- Затоплення приміщень: жири та олії утворюють щільні пробки, які можуть перекрити каналізацію. Це може призвести до затоплення приміщень кухні та інших приміщень закладу.
- Неприємний запах. Жири та олії розкладаються, виділяючи неприємний запах.
- Жири та олії потрапляють у водойми, забруднюючи їх і роблячи непридатними для проживання риб та інших тварин.
Жировловлювач під мийку вирішує ці проблеми за рахунок накопичення жирів і масел на поверхні води. Потім їх можна легко видалити вручну або механічним способом.
Чому сепаратори жиру обов'язкові в закладах громадського харчування?
Відповідно до санітарних норм в місцях громадського харчування повинні встановлюватися жировловлювачі або сепаратори жиру. Ця вимога обумовлена необхідністю забезпечення безпечного і чистого навколишнього середовища.
Які переваги жировловлювачів і сепараторів жирів АКВАТЕК?
Жировловлювачі АКВАТЕК виготовлені з високоякісного європейського поліпропілену виробництва AQUATEC (Словаччина), який має такі переваги:
- Міцність та довговічність. Поліпропілен AQUATEC - це міцний та довговічний матеріал, який не схильний до корозії та механічних пошкоджень протягом як мінімум 25 років.
- Стійкість до агресивних середовищ. Поліпропілен AQUATEC стійкий до впливу агресивних середовищ, таких як жири, олії та кислоти.
- Простота монтажу та обслуговування. Жировловлювачі АКВАТЕК прості в монтажі та обслуговуванні. Їх можна встановити самостійно, не вдаючись до допомоги фахівців протягом 1-2 годин.
- Простота монтажу та обслуговування. Жировловлювачі АКВАТЕК прості в монтажі та обслуговуванні. Їх можна встановити самостійно, не вдаючись до допомоги фахівців протягом 1-2 годин.
- Жировловлювачі АКВАТЕК виготовляються протягом 1-3 днів залежно від обсягу за індивідуальними розмірами та проектом. Це дозволяє підібрати сепаратор жиру, який ідеально підходить для конкретного закладу та місця розміщення.
- Сепаратори жиру АКВАТЕК випускаються як жироуловлювачів під мийку продуктивністю від 0,2 до 1,0 літра в секунду, так і сепараторів жиру для зовнішнього розміщення продуктивності від 2 до 30 літрів в секунду, що дозволяє підібрати модель для будь-якого закладу громадського харчування
Жировловлювачі під мийку, виготовлені нашими конкурентами з дешевого українського або китайського поліпропілену і поліетилену, мають низьку ціну, але розвалюються і гниють вже через кілька років експлуатації.
Будьте пильні при виборі сепаратора жиру і не дайте себе обдурити.
ПАМ'ЯТАЙТЕ: СКУПИЙ ПЛАТИТЬ ДВІЧІ, ТУПИЙ ПЛАТИТЬ ТРИЧІ, А ЛОХ ПЛАТИТЬ ЗАВЖДИ!